Wednesday, January 24, 2018



Προς
κκ  Βουλευτές
της Βουλής των Ελλήνων.

…μην αφήσετε το έργο της ντροπής να λειτουργήσει…


Κυρίες και κύριοι Βουλευτές
,
Η τραγωδία είναι δραματικό είδος ποιητικού λόγου που εμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα. Ο «Πανεπιστήμων» , φιλόσοφος Αριστοτέλης στο έργο του Περί Ποιητικής, δίνει τον ορισμό της τραγωδίας:



«στιν ον τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας κα τελείας, μέγεθος χούσης, δυσμέν λόγ, χωρς κάστ τν εδν ν τος μορίοις, δρώντων κα ο δι' παγγελίας, δι' λέου κα φόβου περαίνουσα τν τν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν»                                                            [el.wikipediα ].  

Στον Μαραθώνα ΣΗΜΕΡΑ , υπάρχει κίνδυνος, μπορεί να γίνει , μια καταστροφή , μια τραγωδία, που ΔΕΝ θα μπορεί στο μέλλον  να ανασταλεί!!!! Υποχρέωσή μας,  πολιτική και ανθρώπινη, να το εμποδίσουμε με όλα τα μέσα … για να εξασφαλίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
…τν τν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν»
                                …και ΟΧΙ μόνο ποιητική αλλά και πραγματική!!!




ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!!!!
             … ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΗ ΘΑ «ΚΑΡΠΙΖΕΙ»… ΘΑΝΑΤΟ!!!
ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΤ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!!!


δι λέου κα φόβου περαίνουσα
τν τν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν




Προς κκ Βουλευτές
Της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων και
 της Περιφέρειας Αττικής. 

Κυρίες και Κύριοι
η μεγάλη περιπέτεια της εγκατάστασης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ_ΧΥΤΥ_ΧΥΤ Γραμματικού Μαραθώνα, ως γνήσια τραγωδία για το μέλλον της περιοχής, κορυφώνεται!!!
Όπως γνωρίζετε , η θεατρική τραγωδία οδηγείται εν τέλει σε «κάθαρση» και εν προκειμένω, η αρμόδια πολιτική ηγεσία αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται να απαντήσει με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, αν θα συμβάλλει, θα συμπράξει, θα ενεργήσει,  σε μια μη ανατάξιμη, αδιόρθωτη χωρίς ελπίδα ανάκλησης, καταστροφή.

Ως τελευταία ελπίδα παρέμβασης, οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι  πολιτικοί, καλούνται να αποφασίσουν οριστικά και κρίσιμα,
αφού χωρίς καμιά υπερβολή,  βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα….
και Η ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ είναι ΑΣΗΚΩΤΗ!!!
Όλοι πρέπει να θυμούνται ότι το έργο στο Γραμματικό,
ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΣΔΙΟΛΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟ … !!!
Στην παρανομία συνέβαλλαν πολιτικές δυνάμεις, της κεντρικής εξουσίας αλλά και της Περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης , διαχρονικά και διακομματικά και δυστυχώς συνέβαλαν και επιστημονικές ανευθυνότητες, παράνομες αναθέσεις, ,παραπλανητικές ή ψεύτικες μελέτες αλλά και  ένας τοπικός διχασμός και ασυνεννοησία ομάδων πολιτών και αδικαιολόγητη ανοχή της Δημοτικής αρχής.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Δικαιοσύνη ΔΕΝ στάθηκε στο ύψος της, αφού  η ιστορία γράφεται με αιώνες και όχι με προσωρινές, πλανημένες, ελλειπείς ή εσφαλμένες αποφάσεις σκοπιμότητας, που όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες!!! Και η Ιστορία βεβαιώνει ότι καμιά καταστροφική απόφαση οποιουδήποτε φορέα ΔΕΝ μπορεί να παραβλεφθεί!!!
ΛΟΙΠΟΝ για να μην ξεχνιόμαστε …
η καταστροφή «επέρχεται» αν η Επιτροπή Περιβάλλοντος
ΔΕΝ αποδείξει με μια απόφασή της ότι είναι αποφασισμένο
 ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ τώρα, ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
που της αναλογούν!!!
        Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
γνωρίζετε πολύ καλά τους κινδύνους που μετά βεβαιότητος επικρέμονται  για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα
αλλά και ΟΛΗΣ της Αττικής αν αφεθεί να ολοκληρωθεί το έργο της ντροπής και της καταστροφής.
Χωρίς να αναφερθούμε στα αναμφισβήτητα αποτελέσματα υποβάθμισης όλης της περιοχής από τις περιφερειακές δραστηριότητες της λειτουργίας του «σκουπιδότοπου», σε μια αποδεδειγμένα επιστημονικά ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ περιοχή, σύμφωνα και με τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ που το έκριναν παράνομο και το απένταξαν από την χρηματοδότηση,…
είναι ανάγκη να γνωρίζετε ότι:
 - Η θάλασσα στην οποία αναπόφευκτα θα καταλήγουν τα λύματα και τα στραγγίσματα λόγω της κλίσης του εδάφους απόθεσης αλλά και της ροής του ρέματος, που Επιστημονικά επιβεβαιωμένα διασχίζει το κύτταρο απόθεσης, θα ρυπανθεί ανεπανόρθωτα και  όλος ο Ευβοϊκός κόλπος, θα «πεθάνει»!
Και τότε όλοι θα παριστάνουν ότι δεν γνώριζαν, αλλά … θα δείχνουν εσάς που «αποφασίσατε» και μας που σας «αφήσαμε»
να το κάνετε!!!
 - Ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας, σύμφωνα και με αναμφισβήτητα Επιστημονικά στοιχεία, θα γίνει μια υπόγεια λίμνη γεμάτη θανατηφόρο δηλητήριο λόγω της φύσης των επιφανειακών στρωμάτων αλλά και των σεισμικών ρηγμάτων της περιοχής και της λίμνης του Μαραθώνα αφού θα προκληθεί  ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΜΠΟΥ του Μαραθώνα …. και θα έχει ως αναπότρεπτο αποτέλεσμα, να γίνει απαγορευτική η καλλιέργειά του για βρώσιμα λαχανικά.


[ Ανάλογη καταστροφή στον κάμπο Θηβών-Οινόφυτα,
 που μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να προληφθεί-αποφευχθεί και
 να μην επαναληφθεί, στον κάμπο του Μαραθώνα!!! 
…, με βάση Επιστημονική Επιδημιολογική μελέτη έρευνα της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα., του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας, που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη, πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στην αγορά και στο τραπέζι μας, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που  έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού, συχνά με 10πλάσια μόλυνση πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια]  (Δες πρακτικά συνεδρίου…)



Με την ευθύνη του πολίτη και του Ακαδημαϊκού δάσκαλου του πατέρα και του παππού,
Σας καλώ και σας παρακαλώ να επανεξετάσετε την στάση σας απέναντι στο πρόβλημα και να αρθείτε στο ύψος της ευθύνης απέναντι στο παρόν και το μάλλον του τόπου!!!
…ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΣΕΤΕ όλοι μαζί, ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ….

Μαραθώνας, 15/12/2017




Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
    Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
    Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ

No comments: