Wednesday, January 24, 2018



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
      ΦΥΣΙΚΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ MSc
     ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
          ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Α'
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
        ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ
Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ



Προς
τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριο Αλέξη Τσίπρα

Θέμα: έκκληση, σταματήστε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα,
λίγο πριν ολοκληρωθεί.

Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
παρακολούθησα προχθές (17/12/2017) την ομιλία Σας στο έκτακτο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής, και διέκρινα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα (όσο και αν φαίνεται αυτονόητη), δήλωσή, όπου αναγγείλατε ξεκάθαρα την απόλυτη απαγόρευση κατασκευής κάθε είδους έργων δίπλα σε ρέματα!!!.
Ασφαλώς, δεν θα μπορούσε κανένας να μην συμφωνήσει με την απολύτως λογική αυτή πρωτοβουλία, αλλά δυστυχώς, με την ευθύνη του πολίτη, του δασκάλου, του πατέρα και του παππού, πρέπει να σας ενημερώσω υπεύθυνα και προσωπικά, (όχι εμπιστευτικά),  για ένα έργο το οποίο δυστυχώς συνεχίζεται με απόφαση τη Περιφέρειας Αττικής ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ !!!  ένα έργο καταστροφής και θανάτου !!!
Είναι ο ΧΥΤΑ που η κατασκευή του συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στο Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα, …παρά τις προεκλογικές σαφείς και ξεκάθαρες δεσμεύσεις ΟΛΩΝ των υποψηφίων της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ Ζωής»,της κυρίας Ρένας Δούρου, που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, (όχι των άλλων παρατάξεων που επέμεναν στην  συνέχιση του έργου ). Κυρίαρχη η κατηγορηματική θέση της επί κεφαλής του Συνδυασμού κυρίας Ρένας Δούρου ,ότι «το έργο είναι στο σύνολό του παράνομο, επικίνδυνο και καταστροφικό και δεν πρέπει να ολοκληρωθεί».     
Με την παρούσα προτίθεμαι να παρουσιάσω υπεύθυνα και στοιχειωδώς συνοπτικά τα απολύτως ορθά στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την ορθότητα των προεκλογικών θέσεων της κυρίας Δούρου που δυστυχώς μετεκλογικά ανετράπησαν και αφορούν  τους περιβαλλοντικούς κινδύνους για όλη την περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου (θαλάσσιο περιβάλλον) , του κάμπου του Μαραθώνα (γεωργική παραγωγή)  αλλά και όλης της Ανατολικής Αττικής (υγιεινή διαβίωση), που επέρχονται από την επιχειρούμενη ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου.
Είναι λοιπόν ανάγκη να γνωρίζετε:
1.το έργο κατασκευάζεται πάνω σε ένα πλέγμα φυσικών ρεμάτων που το διασχίζουν και καταλήγουν στην παραλία ΣΕΣΙ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΡΕΜΑ και τα φερτά υλικά που παρασύρουν, διαχέονται στην θάλασσα του Ευβοϊκού και στον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής .
Μπορεί με διάφορα τεχνάσματα πολιτικά, φανταστικά, δικονομικά, ψευτοΕπιστημονικά παράνομα ή παραπλανητικά, οι εκάστοτε «ηγεσίες», που επέμεναν στην συνέχιση του έργου, για «ειδικούς» ιδιοτελείς λόγους εξυπηρέτησης συμφερόντων , επέτυχαν να εξασφαλίσουν ακόμα και προφανώς πλανημένες δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες επικαλούνται διαχρονικά, αλλά ΔΕΝ «εξαπάτησαν-παραπλάνησαν» την ίδια τη φύση που τιμωρεί αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος ,η οποία ΜΕΤΑ ΑΠΟ (ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ) ΑΥΤΟΨΙΑ, (18/09/2013) , έκρινε το έργο ΠΑΡΑΝΟΜΟ και το απένταξε από την χρηματοδότηση με απόφαση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.    
Η φύση αντιδρά και τιμωρεί και σήμερα όταν βρέχει,  η θάλασσα σημαδεύεται από μια κηλίδα λάσπης, από το υπόστρωμα της επιφάνειας απόρριψης, την «κηλίδα της ντροπής», που όταν το έργο στο μέλλον  λειτουργεί θα «δηλητηριάζεται» από τα στραγγίσματα του σκουπιδότοπου.
2.σε απόσταση αναπνοής από το έργο , υπάρχει και «δρα» τακτικά, σεισμικό ρήγμα που συχνά επιβεβαιώνει την παρουσία του με σεισμούς μικρού μεν μεγέθους αλλά επαρκείς για να καταστρέψουν την στεγανοποιητική μεμβράνη και να «δηλητηριάσουν» ανεπανόρθωτα  τον ρηχό υδροφόρο ορίζοντα ,που επισταμένως και συστηματικά και αδικαιολόγητα αρνούνται να ελέγξουν οι εκάστοτε αρμόδιοι-υπεύθυνοι με απαραίτητες ειδικές γεωτρήσεις και αρκούνται σε επιφανειακές οπτικές «γνωμοδοτήσεις» και από τον οποίο αρδεύεται αλλά και υδρεύεται ο κάμπος του Μαραθώνα .
3. εν τούτοις σε ελάχιστο βάθος εμφανίζεται υδροφόρος ορίζοντας με πηγάδια σε λειτουργία σε βάθος μικρότερο από 5 μέτρα και επιφανειακές ροές (πηγές) στην πλαγιά του έργου.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
επειδή τα έντεχνα και παραπλανητικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί διαχρονικά και διακομματικά δεν άρκεσαν (η έναρξη του έργου «ψηφίστηκε» από τη Βουλή ως κατεπείγον το 2002, επί Υπουργίας Βάσως Παπανδρέου) και εν τούτοις, το έργο συνεχίζεται σε κάθε φάση, ως ακραία «επείγουσα» λύση, γι αυτό και παραβιάζονται ΟΛΟΙ οι κανόνες επιστημοσύνης αλλά και ψυχραιμίας και νομότυπης αντιμετώπισης της πραγματικότητας,
σας παρακαλούμε ,σας καλούμε να παρέμβετε ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή, να  ανασταλεί η συνέχεια του εγκληματικού, καταστροφικού έργου.
Αν το περιβαλλοντικό έγκλημα ολοκληρωθεί, η ευθύνη θα ανήκει σε ΟΛΟΥΣ όσοι το ξεκίνησαν, το συνέχισαν αλλά και το ολοκλήρωσαν , «εγκαινιάζοντας»  ένα έργο θανάτου και καταστροφής… και συμβάλλοντας με όποιο τρόπο στην ολοκλήρωσή του .
Σημαντικό είναι να μην θεωρεί κανένας υπεύθυνος ότι ΔΕΝ «γνώριζε» !!!

Μαραθώνας 19/12/2017
  
    Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
    Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
    Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ
                                                                
e-mail:     konkoulouris@yahoo.gr              κιν. τηλ. : 6944 593030
Αφροδίτης 50   17561    Παλ. Φάληρο                  τηλ: 2109825249
    e-fimerida.blogspot.gr          konkoul.blogspot.gr
1η ΑΠΟΣΤΟΛΗ 19/12/2017 ..   ΏΡΑ 10.00  2η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΩΡ 11.05 gge@ggk.gr

No comments: